8 Mart 2024 Cuma SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Women-Up Avrupa Birliğinde Kadın Girişimciliği İyi Uygulama Örnekleri Toplantıları Yapıldı


Women-Up Avrupa Birliğinde Kadın Girişimciliği İyi Uygulama Örnekleri Toplantıları Yapıldı

Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi (Women-Up) Projesi kapsamında faydalanıcılarla Avrupa Birliği ülkelerinde kadın girişimciliğinin iyi uygulama örneklerinin anlatıldığı toplantılar 23 Şubat 2024 tarihinde Aydın, 24 Şubat 2024 tarihinde Denizli, 28 Şubat 2024 tarihinde Şanlıurfa, 1 Mart 2024 tarihinde İstanbul Anadolu Yakası, 2 Mart 2024 tarihinde İstanbul Avrupa Yakası, 4 Mart 2024 tarihinde Ankara ve 6 Mart 2024 tarihinde Samsun’da gerçekleştirildi.

Sosyal Güvenlik İl Müdürlerinin ev sahipliğinde yapılan toplantılarda, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Banu Metin 140 kadın girişimciye girişimcilik ekosistemi ve bileşenleri, kadın girişimciliğinde son trendler ve politika öncelikleri, kadın girişimciliğini desteklemeye yönelik politika çerçevesi, OECD ve AB ülkelerinde kadın girişimciliği alanında iyi uygulama örnekleri hakkında bilgi verdi. Metin ayrıca İŞKUR tarafından yürütülen “İŞ POZİTİF”, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen “Kolay Destek”, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen “Kadın Girişimci” programları hakkında da açıklamalarda bulundu.

 

Programlarda, faydalanıcıların kadınlara yönelik desteklerin çeşitlendirilmesi, hibe destek miktarının artırılması, eğitim programlarının sürekli olması ve Women-Up projesinin devamına yönelik talepleri de ele alındı.


Resim Galeri


Video Galeri

#