17 Mayıs 2022 Salı BAŞKANLIK

Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında ziyaretler yapıldı


Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında ziyaretler yapıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Cevdet Ceylan ve beraberindeki heyet Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Başkan Ceylan, Sayıştay’ı, Türk -İş Sendikası’nı, TRT’yi ve TÜRMOB’u ziyaret ederek Sosyal Güvenlik Haftası’nın önemi ve düzenlenecek olan faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Ceylan, Sayıştay Başkanlığını ziyaret etti

SGK Başkanı Ceylan ve beraberindeki heyet etkinlikler kapsamında Sayıştay Başkanı Metin Yener’i ziyaret etti.

Başkan Ceylan burada, SGK Haftası kapsamında düzenlenecek olan etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulunarak “Hafta boyunca paydaşları ziyaret edeceğiz ve Kurumumuzun faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunacağız. Sosyal Güvenlik Kurumunu herkese tanıtmak, insanlarda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz etkinliklerde, toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışacağız.” dedi.

Sayıştay Başkanı Yener, SGK’nın Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olduğunu ifade ederek, tüm SGK Personelinin Sosyal Güvenlik Haftasını kutladı.

 

“SGK ile iş birliğimiz her zaman devam edecektir”

Sayıştay Başkanlığının ardından SGK heyeti, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Başkanı Ergün Atalay’ı ziyaret etti.

Başkan Ceylan, Türk- İş’in Kurum için önemli bir paydaş olduğunu dile getirerek “Dün olduğu gibi bugünden sonra da bizim için değerli bir kuruluş olan Türk-İş ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu önemli haftada öncelikli hedefimiz sosyal güvenlik bilincinin her vatandaşımızda oluşmasını sağlamak. Hem bize kapılarını açtığı için hem de Kurumumuza kattığı değerli katkılarından dolayı TÜRK-İŞ Başkanına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Tüm SGK çalışanlarının Sosyal Güvenlik Haftasını kutlayan Atalay, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun önemine dikkat çekerek “Bu önemli haftada sizleri burada ağırlamaktan büyük bir keyif duyuyoruz. Türkiye’nin güzide kurumlarından olan SGK ile iş birliğimiz her zaman devam edecektir” ifadelerini kullandı.

“TRT’nin desteğini her zaman hissediyoruz”

Başkan Cevdet Ceylan ve beraberindeki heyet daha sonra TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı’yla makamında bir araya geldi.

 

TRT’nin gücünü ve desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini belirten Ceylan “Öncelikle bize vermiş olduğunuz destekten dolayı TRT‘ ye çok teşekkür ediyoruz. Sosyal güvenliğin önemi sizin yaptığınız yayın ve haberlerle vatandaşlarımız tarafından daha da çok anlaşılacaktır” dedi.

TRT Genel Müdürü Sobacı ise, TRT’nin her şeyden önce kamu yayıncılığı anlayışı ile vatandaşlara ulaşmayı görev edindiğine vurgu yaparak “TRT olarak diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızla olduğu gibi SGK ile de deneyimlerimizi paylaşmaya her zaman hazırız. Yayınlarımızla sosyal güvenliğin ne kadar önemli ve hayati bir kavram olduğunu anlatarak vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye devam edeceğiz. Bu ziyaret vesile Kurum çalışanlarınızın Sosyal Güvenlik Haftasını kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Başkan Ceylan TÜRMOB’U Ziyaret etti

Başkan ceylan ve beraberindeki heyet son olarak Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB)’un Genel Merkezi’ni ziyaret ederek TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu ile bir araya geldi.

Başkan Ceylan burada yaptığı konuşmada “Pandemi dönemindeki Kısa Çalışma Ödeneği, yapılandırma ve kayıt dışı istihdam çalışmalarında üyelerinizin gösterdiği iş birliği ve anlayışınız için teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu ise, “Koronavirüs döneminde SGK çalışanları ile özverili bir şekilde çalıştık. Şüphesiz bu zor ve meşakkatli dönemde vatandaşlarımızın işlerinin aksamaması için mali müşavir ve muhasebeci arkadaşlarım sizin kurum çalışanlarınızla birlikte gecesini gündüzüne kattı. Bu sebeple hem kurumunuzun özverili personellerine hem de kendi üyelerimize çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyaretlere SGK Başkan Yardımcısı Lütfi Aydin, SGK Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yüksel, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Gökhan Tuna Öztürk, 1.Hukuk Müşaviri Av.Ayfer Özdemir Tefon, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Halis Erkan Erkanat, Personel Daire Başkanı Evren Altay,  Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Başkanı Ayça Altındal katıldı.


Resim Galeri


Video Galeri