6 Aralık 2023 Çarşamba BAŞKANLIK

SGK’da, Büyükelçiliklerin Sosyal Güvenlik Konferansı Yapıldı


SGK’da, Büyükelçiliklerin Sosyal Güvenlik Konferansı Yapıldı

Sosyal Güvenlik Kurumunda (SGK) Türkiye'de yerleşik büyükelçilikler ve uluslararası kuruluş temsilcilikleri çalışanlarının sosyal güvenlik hak ve yükümlülükleriyle ilgili konferans düzenlendi.

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen konferans SGK Başkanlık Binası Erdoğan Özen Konferans Salonunda gerçekleşti.

Toplantının açılışında konuşan SGK Başkanı Dr. Raci Kaya Büyükelçilik çalışanlarını Kurumlarında ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek “Ülkeler arasında artan kültürel ve ticari ilişkiler kaçınılmaz olarak sosyal güvenlik alanında da yansımalarını göstermektedir. Nitekim bugün dünya üzerindeki birçok ülke vatandaşlarının sosyal güvenlik haklarını koruyabilmek adına uluslararası iş birlikleri yapmakta ve sosyal güvenlik sistemlerini uluslararası standart ve normlarda birleştirmeye çaba göstermektedir. Bu alanda yaşanan dönüşüme istinaden Sosyal Güvenlik Kurumu da uluslararası iş birliği ve bilgi paylaşımına önem vermekte ve bu doğrultuda faaliyetler gerçekleştirmektedir.” dedi.

Başkan Kaya, Kurum olarak diğer ülkelerde sosyal güvenlik alanında çalışan görevlileri ağırladıklarını ve onlara Türkiye’nin sosyal güvenlik alanında yaptığı çalışmaları anlattıklarını dile getirerek özellikle tüm ülke nüfusunu kapsamı altına alan Genel Sağlık Sigortası uygulamasının birçok ülkenin dikkatini çektiğini söyledi.

“Farklı Sistemleri ve İyi Uygulama Örneklerini Bir Araya Getiriyoruz”

Başkan Kaya konuşmasının devamında Sosyal Güvenlik Kurumunun temel insan haklarından biri olan sosyal güvenlik hakkının yaygınlaştırılması adına gerekli tüm çabayı sergilediğine vurgu yaparak “Kurumumuzun faaliyetlerinden biri olan ve düzenli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Sosyal Güvenlik Sempozyumları ile Kurumumuz Sosyal Güvenlik alanında farklı sistemleri ve iyi uygulama örneklerini bir araya getirerek bilgi birikiminin artmasına öncülük etmektedir. Tüm bu çalışmalar Sosyal Güvenlik Kurumu olarak yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın ve akit ülke vatandaşlarının sosyal güvenlikten doğan haklarının korunması noktasında uluslararası alandaki aktif tutumumuzun göstergesi niteliğindedir.” İfadelerini kullandı.

Ülkemizde Uygulanan Sosyal Güvenlik Uygulamaları ve Genel Sağlık Sigortasıyla ilgili sunumlar yapıldı. Konferansa ayrıca, SGK Başkan Yardımcıları Lütfi Aydin, İsmail Ertüzün ve birim amirleri ile Türkiye'de yerleşik büyükelçilikler ve uluslararası kuruluş temsilciliklerinin çalışanları katıldı.


Video Galeri