16 Ağustos 2022 Salı BAŞKANLIK

SGK ve DGUV arasında mutabakat zaptı imzalandı


SGK ve DGUV arasında mutabakat zaptı imzalandı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Alman Sosyal Kaza Sigortası Kurumu (DGUV) arasında 2022-2026 dönemi için mutabakat zaptı imzalandı.

İstanbul’daki Üsküdar SGK Misafirhanesi’nde gerçekleştirilen imza törenine, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Kürşad Arat, DGUV Genel Müdürü Dr. Edlyn Höller, SGK Strateji Geliştirme Başkanı Eşref Başkan, İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürü Tuncay Cevheroğlu ile DGUV, Azerbaycan Devlet Tıbbi Sosyal Uzmanlık ve Rehabilitasyon Ajansı ve Malezya SOCSO Tun Razak/Rehabilitasyon Merkezi temsilcileri katıldı.

SGK Başkanı Arat törende yaptığı konuşmasında SGK ile DGUV’nin 10 yıldan fazla süredir iş birliği içinde olduklarını belirterek, “Bugün kurumlar arası mutabakat zaptı imzalamak ve “rehabilitasyon” konusunda düzenlenen uluslararası etkinliğe katılmak için bir araya geldik. Bu mutabakat zaptı ile iş kazası, meslek hastalığı ve mesleki rehabilitasyon konularında iş birliğimizin geliştirilmesini aynı zamanda her iki ülkenin deneyimlerinin paylaşılmasını ve iki kurum arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesini amaçlıyoruz” dedi.

Birçok ülke sosyal güvenlik sistemimizi örnek alıyor

Türkiye’deki sosyal güvenlik sisteminin, tüm özellikleriyle birçok ülkenin dikkatini çektiğine ve diğer ülkeler tarafından örnek alındığına vurgu yapan Başkan Arat, “Sosyal sigortacılık kapsamında gerçekleştirdiğimiz reformlar ve geliştirdiğimiz bilgi teknolojileri destekli uygulamalar, sunduğumuz hizmetlere erişilebilirliği üst düzeye çıkarmıştır” şeklinde konuştu.

Arat, her iki kurumun da birbirinden öğreneceği ve gelişimlerine katkı sağlayacağı çok önemli sosyal güvenlik uygulamaları olduğunu ifade etti.

SGK olarak DGUV ile iş birliği içerisinde tüm tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını dile getiren Arat, “Bu yıl ülkemiz ev sahipliğinde imzaladığımız mutabakat zaptı, her iki ülkenin kurumlarına hayırlısı olsun” dedi.

DGUV Genel Müdürü Höller de, Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Mutabakat zaptının her iki kurum açısından faydalı olacağından eminim. Sosyal Kaza Sigortası Kurumu olarak yıllardır devam eden iş birliğimiz çerçevesinde Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanıyoruz. Biz de Sosyal Güvenlik Kurumuna iş kazası ve meslek hastalığı sonucu uygulanan rehabilitasyon hizmetlerinde gerekli desteği sunmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Höller konuşmasının sonunda, Uluslararası Rehabilitasyon Etkinliği organizasyonu için Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerine ayrıca teşekkür etti.

İmza töreninin ardından Türkiye, Almanya, Azerbaycan ve Malezya temsilcileri “Rehabilitasyon Politikası ve Uygulamaları” konulu toplantıda bir araya gelerek, ülkelerindeki uygulamalar hakkında sunum yaptı.


Resim Galeri


Video Galeri