20 Şubat 2023 Pazartesi BAŞKANLIK

SGK heyeti deprem bölgesinde incelemelerde bulundu


SGK heyeti deprem bölgesinde incelemelerde bulundu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Kürşad Arat, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerden etkilenen Adana, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman illerini ziyaret etti.

Depremden etkilenen personel ve vatandaşlarla bir araya gelen SGK Başkanı Arat, Ülkemizin tarihinin en büyük felaketlerinden biri ile karşı karşıya olduğunu belirterek, önce 7,7 ardından 7,6 büyüklüğündeki depremlerin çok büyük zararlara yol açtığını ifade etti.

Başkan Arat, SGK’nın çalışmalarını depremin ilk gününden itibaren büyük bir titizlikle yürüttüğünü dile getirerek, "11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından tüm yurtta olduğu gibi bizler de tek yürek olarak gerekli tüm çalışmalılarımızı tamamladık. İlk günden itibaren vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına büyük bir özveriyle çalışmalarımızı yürüttük. Personelimiz ve idarecilerimizle depremden etkilenen illeri ziyaret ederek tüm eksiklikleri anında giderdik. Bu büyük felaketten millet olarak hep birlikte dayanışmamızı büyüterek çıkacağız" dedi.

Kurum olarak 11 ili etkileyen depremlerin ardından afet bölgeleri için yapılan çalışmalar kapsamında çeşitli tedbirler aldıklarını dile getiren Arat, “Kronik hastalığı olan hastalarımıza raporlu ilaçlarını reçetesiz alabilme imkanı sunduk.  SSK ve Bağ-Kur emekli aylığı ödeme tarihlerini öne çektik. SGK’ya verilmesi gereken tüm bilgi, belge ve beyannameleri ayrıca depremin etkilediği illerdeki vatandaşların prim borçlarını erteledik. Bunun yanında ödeme süresi dolmuş mevcut prim borçlarını 31 Ağustos’a kadar uzattık” dedi.

SGK Başkan Yardımcıları deprem bölgesini ziyaret etti

SGK Başkan Yardımcıları Lütfi Aydin ve İsmail Ertüzün deprem bölgesindeki illeri ziyaret ederek depremden etkilenen Kurum personeli ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Yardımcısı Aydin Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır illerinde depremden etkilenen vatandaşları ve sosyal güvenlik il müdürlüklerini ziyaret ederek depremin etkileri ve yürütülen çalışmalarla ilgili il müdürlerinden bilgi aldı.

Esnafın karşılaştığı sorunları dinleyen Aydin, devletin, tüm kurum ve kuruluşlarıyla, tüm imkânlarıyla depremzedelerin yanında olduğunu belirterek, deprem bölgesindeki tüm il ve ilçelerde vatandaşların, sağlık hizmeti sunucularına müracaatları ile ilaç ve sürekli kullanılan tıbbi malzemelerin temin edilmesinde mağduriyetlerin yaşanmaması açısından gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

Başkan Yardımcısı Ertüzün ise Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Kayseri, Osmaniye, Adana ve Mersin illerini ziyaret etti. Ertüzün ziyaretlerinde depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar dileyerek, “Millet olarak birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Bu felaketin üstesinden en kısa sürede geleceğimize inanıyorum. Millet olarak içinde bulunduğumuz kötü günleri birlik ve beraberlik içinde hareket ederek atlatacağız. Birlikte hareket ettiğimiz sürece millet olarak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur” dedi.


Resim Galeri


Video Galeri