20 Mayıs 2022 Cuma BAŞKANLIK

SGK Heyeti, HAK-İŞ, MEMUR-SEN ve KESK’i ziyaret etti


SGK Heyeti, HAK-İŞ, MEMUR-SEN ve KESK’i ziyaret etti

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Cevdet Ceylan ve beraberindeki heyet, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında HAK-İŞ, MEMUR-SEN ve KESK’i ziyaret etti.

Başkan Ceylan, önce Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

“Bütün toplumu kucaklayan kurum SGK’dır"

Ceylan, “Bu sene organizasyonlarımızın çoğunu personele dönük yaptık. Koronavirüs döneminde büyük bir özveri ve fedakârlık gösteren çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu arttırmaya yönelik etkinlikler yapmaya çalıştık. Bir arada olmayı, birlikte gülmeyi gerçekten özlemiştik” ifadelerini kullandı.

Hak- İş Genel Başkanı Arslan; SGK’nın Ülkenin tamamını kapsayan ve tamamına hizmet eden bir kurum olduğunu dile getirerek “Sosyal güvenlik sistemi Türkiye'nin geleceği için hayati önem taşımaktadır. SGK demek, gelecek demek. Kurum gençlerin geleceğini etkiliyor. Özellikle son dönemlerde kayıtdışı istihdamla verdiği mücadele taktire değer. Bu konuda ciddi çalışmaların olması oldukça sevindirici.  Çalışma azminiz ile SGK’nın bundan sonra çok daha iyi yerlere geleceğinden hiç şüphem yok” diye konuştu. 

“Kurumun başarısının hepimizin başarısıdır”

SGK heyeti Hak- İş’in ardından Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın’ı ziyaret  etti.

Ceylan ziyarete yaptığı konuşmasında, Memur-Sen`in en büyük memur konfederasyonu olması sebebiyle kendilerine katkısının önemli olduğunu ifade ederek, “Sosyal güvenlik sistemi Türkiye'nin geleceği için hayati önemi bulunmaktadır. Bu konuda paydaşlarımızla ortak çalışmalarının gerekliliğine inanıyoruz. Paydaşlarımızın fikir ve önerileri bize yol gösterecektir“ şeklinde konuştu.

SGK’ın  önemli bir kurum olduğuna ve Kurum’un başarısının ülkenin  başarısı olduğunu vurgulayan Yalçın ise, “Pandemi ile sosyal güvenliğin ne kadar önemli olduğunu gördük. Sigortalı çalışmanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşıldı. Sosyal devletin gücünü bu dönemde daha çok hissettik” dedi.

Aydin’den KESK’e ziyaret

SGK Başkan Yardımcısı Lütfi Aydin ise, KESK`i ziyaret ederek, SGK Haftası hakkında açıklamalarda bulundu. Aydin burada yaptığı konuşmasında, Sosyal güvenliğin kişinin doğumuyla başlayıp, öldükten sonra da devam eden bir kavram olduğunu ifade etti.


Resim Galeri


Video Galeri