1 Kasım 2022 Salı BAŞKANLIK

SGK Başkanı Arat, ISSA toplantısına katıldı


SGK Başkanı Arat, ISSA toplantısına katıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Kürşad Arat, Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı (ISSA) tarafından Fas’ın Marakeş kentinde düzenlenen Dünya Sosyal Güvenlik Formu toplantısına katıldı.

Üç yılda bir düzenlenen ve 160’dan fazla ülkenin sosyal güvenlik kurumlarını temsilen binden fazla kişinin katıldığı toplantıda, sosyal güvenliğin sürdürülebilirliği, yeni çalışma modellerinde sosyal güvenlik kapsamının genişletilmesi, kayıt dışı çalışmanın azaltılması ve sosyal güvenlikte dijital dönüşüm konuları ele alındı.

SGK Başkanı Kürşad Arat, toplantının kayıt dışı veya yeni iş modelleri ile çalışanların sosyal güvenlik kapsamına alınmasına yönelik olarak yapılan panelde kayıt dışı istihdamla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Başkan Arat sunumda, Türkiye’nin kayıt dışı istihdam ile mücadele stratejileri, ev hizmetlerinde çalışanların sosyal sigorta kapsamına alınmasını sağlayan reform, kolay işverenlik uygulamaları konularının yanı sıra Covid-19 küresel salgını süresince Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen çalışmalar ile kayıt dışılığı azaltmaya yönelik olarak yürütülen projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Arat, Dünya Sosyal Güvenlik Formu toplantısında gerçekleşen seçimler sonucunda, üç yıllık dönem için ISSA Büro üyeliği, Finans Komitesi üyeliği ve Güney Avrupa bölgesinin temsilcisi olarak Avrupa Ağı Yönlendirme Komitesi üyeliğine seçildi.

Başkan Arat, bir dizi temasta bulundu

SGK Başkanı Arat, Marakeş’te yer aldığı süre zarfında ISSA’nın önümüzdeki üç yıllık dönemde başkanlığını yapacak olan Malezya Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mohammed Azman bin Aziz Mohammed, Azerbaycan Sosyal Koruma Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Himalay Mamishov, Özbekistan Emeklilik Fonu Başkanı Abdulaziz Abdulakhadovich Khaydarov, Ürdün Sosyal Güvenlik Kuruluşunun Başkanı Hazim Tayseer Saleh Rahahleh ile sosyal güvenlik alanında iş birliğinin geliştirilmesi, iki ülke sosyal güvenlik kurumları arasındaki sorunların giderilmesi ve yeni dönemde teknik düzeyde deneyimlerin paylaşılması konularıyla ilgili temaslarda bulundu.

Arat, Polonya, Macaristan, Almanya, İtalya, Endonezya ve Japonya’dan gelen sosyal güvenlik kurumları temsilcileriyle de teknik düzeyde bir araya geldi.

ISSA Genel Sekreteri Marcelo Abi-Ramia Caetano ile gerçekleştirdiği görüşmede ise Türkiye’nin ISSA üst yönetim organlarında ve teknik komisyonlarında bulunmasının önemine vurgu yapan Arat, karşılıklı deneyim ve bilgi paylaşımının her iki kuruma da fayda sağlayacağını belirtti.


Resim Galeri


Video Galeri