20 Eylül 2022 Salı BAŞKANLIK

Çad heyeti SGK’yı ziyaret etti


Çad heyeti SGK’yı ziyaret etti

Çad Sağlık Bakanlığı Heyeti, ülkemizde uygulanmakta olan Genel Sağlık Sigortası hakkında bilgi almak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) ziyaret etti.

Toplantının açılışında konuşan SGK Strateji Geliştirme Başkanı Eşref Başkan, heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, SGK’nın organizasyon yapısı ve Genel Sigortası Uygulamaları hakkında açıklamalarda bulunup, Türkiye’nin sosyal güvenlik alanında önemli ve başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi.

Sosyal güvenlik alanında yapılan çalışmalarla ilgili olarak kendilerinden yardım isteyen tüm ülkelere destek olduklarını belirten Eşref Başkan, “Sosyal güvenlik alanında çok büyük bir reform gerçekleştirdik. Ama biz bu reformla kalmayıp üzerine sürekli yeni çalışmalar ekledik. Daha iyi çalışmalara imza atmak için de çalışmalarımıza durmaksızın devam ediyoruz. Geldiğimiz bu noktayı diğer ülkelerle paylaşmaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz. Bunu talep eden ülke Sayın Cumhurbaşkanımızın tabiriyle gönül coğrafyamız olunca, biz bu desteği isteyerek ve büyük bir memnuniyetle yapıyoruz” dedi.

ÇAD Sağlık Bakanlığı Genel Sekreter Yardımcısı, Misyon Şefi Dr. Mahamat Hamit Ahmat ise konuşmasında Türkiye’nin sosyal güvenlik alanında gerçekleştirmiş olduğu reformlar ve diğer çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulunmak istediklerini ifade ederek, “Sizin bu alandaki tecrübelerinizden ve birikimlerinizden faydalanmak bizim için önemlidir” dedi.

Toplantıya SGK Avrupa Birliği Dış İlişkiler Daire Başkanı Erkan Erkanat ve SGK uzmanları katıldı.

Üç gün sürecek olan toplantıda SGK uzmanları, Çad heyetine Sosyal Güvenlik Organizasyon Yapısı ve GSS ile ilgili sunumlar gerçekleştirecek.


Resim Galeri


Video Galeri