3 Kasım 2022 Perşembe EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Bosna-Hersek Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin Uygulanmasında Karşılaşılan Sorunlara İlişkin Toplantı


Bosna-Hersek Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin Uygulanmasında Karşılaşılan Sorunlara İlişkin Toplantı

Türkiye Cumhuriyeti ile Bosna-Hersek arasında yürürlükte bulunan sosyal güvenlik sözleşmesinin uygulanmasında karşılaşılan sorunların görüşüldüğü toplantı 25-26 Ekim 2022 tarihlerinde Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da gerçekleştirilmiştir.

 

Toplantıda heyetimizin başkanlığını T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Adnan ERTEM, Bosna-Hersek tarafının heyet başkanlığını ise Bosna-Hersek Sosyal İşler Bakanlığı Genel Sekreteri Biljana ČAMUR VESELİNOVİĆ üstlenmişlerdir.

Toplantıya Kurumumuzu temsilen Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı V. Sayın İsmail ERTÜZÜN, Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanlığından Sosyal Güvenlik Uzmanı Levent Çağrı ŞAN ve Behzat GÜRBÜZER katılmıştır.

Söz konusu toplantıda, iki ülke arasında yürürlükte bulunan sosyal güvenlik sözleşmesinin uygulanmasında karşılaşılan sorunların giderilmesi ile sözleşme metin farklılıklarının değerlendirilmesi amacıyla iki ülke yetkilileri görüş alışverişinde bulunmuştur.

 

Toplantı dostane ve yapıcı bir iş birliği ortamında gerçekleşmiş olup, iki ülke kurumları arasında oluşturulan yapıcı diyalog sürecinin devam ettirilmesinin önemine vurgu yapılmıştır.


Resim Galeri


Video Galeri