19 Ekim 2022 Çarşamba BAŞKANLIK

Başkan Yardımcısı Aydin,“SGK hizmetlerini parmak ucunuza getiriyor”


Başkan Yardımcısı Aydin,“SGK hizmetlerini parmak ucunuza getiriyor”

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Lütfi Aydin, Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne bağlı Sıhhiye Sosyal Güvenlik Merkezini ziyaret etti.

 Merkez Müdürlüğündeki servisleri gezen Başkan Yardımcısı Aydin, servisteki personel ve vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra yürütülen çalışmalar ve Arşiv Tarama Sistemi (ATS) hakkında Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Temel’den bilgi aldı.

Aydin, Merkez Müdürlüğündeki ATS çalışmalarıyla ilgili incelemelerde bulunarak, “Kurum olarak yürütülen tüm çalışmalarda ve projelerimizde vatandaş memnuniyetini gözeterek hareket etmekteyiz. Arşiv Tarama Sistemi çalışmaları tamamlandığında, doğal afetler sonucunda hizmet binaları fiziki zarara uğramış olsa da bu sistem aracılığıyla vatandaşlarımız hizmet alma noktasında hiçbir aksaklık yaşamadan tüm işlemlerini elektronik ortamda çözebilecektir. Amacımız, vatandaşlarımızın il müdürlüklerine gelmeden tek tuşla tüm iş ve işlemlerini yapabilmesidir” dedi.

Dijital dönüşüm çalışmaları konusunda en önemli adımlardan birinin de Arşiv Tarama Sistemi Projesi olduğunu, bu proje açısından da çok önemli adımlar atıldığını ifade eden Başkan Yardımcısı Aydin, “Arşiv tarama sistemi ile vatandaşımızın hak mahrumiyetinin ortadan kaldırılması iş ve işlemlerin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde yürütülmesiyle birlikte hizmeti kişilerin parmaklarının ucuna getiriyoruz” şeklinde konuştu.

Aydin konuşmasının devamında, “Bu konuda gerek Sayın Cumhurbaşkanımız gerek Sayın Bakanımız, Kurum Başkanımız ve hükümetimizin büyük destekleri olmuştur. Bizler de bu desteklerini boşa çıkartmadan bu hizmetleri vatandaşımızın parmak ucuna taşıyacağız. Arşiv Tarama Sistemi çalışmalarını her ay kontrol edip takibini sağlıyoruz ve bütün çalışmaları il il izliyoruz” ifadelerini kullandı.

Günümüz teknolojisini, yönetişim yapısını ve süreç bazlı riskleri de hesaba katarak hizmet sunmanın asli görevleri olduğunu dile getiren Aydin, “Sosyal Güvenlik Kurumu tamamen vakıf usulü çalışan, odağında insan olan bir kurumdur bu bakımdan hizmetin en iyisini sunmak bizim için önemli. Çalışmalara devam ederek, yenilikleri getireceğiz ve her şeyden önemlisi de dünyaya rol model olmaya, öncü olmaya devam edeceğiz” dedi.


Video Galeri