2 Ocak 2023 Pazartesi BAŞKANLIK

Başkan Arat, Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğünü ziyaret etti


Başkan Arat, Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğünü ziyaret etti

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Kürşad Arat, SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

SGK Başkanı Arat, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve 3600 ek gösterge düzenlemesi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında Başkan Yardımcısı İsmail Ertüzün ve birim amirlerinden bilgi aldı.

Arat ziyarette yaptığı konuşmada, EYT ve 3600 ek gösterge düzenlemesindeki çalışmaların büyük bir titizlikle yürütüldüğünü ifade ederek, “Gerek EYT gerekse 3600 ek gösterge düzenlemesi olsun, emeklilikte devrim niteliğinde olan çalışmalardır.  Kurum olarak başta bu iki düzenleme olmak üzere bütün çalışmalarımızı büyük bir özveriyle sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve memnuniyetini artırmak adına zaman ve mekan kavramı gözetmeksizin hizmetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

e-Devlet üzerinde 160’tan fazla uygulamayla hizmeti vatandaşların ayağına götürdüklerini vurgulayan Arat, “Vatandaşlarımız e-Devlet’teki uygulamalarımızı takip ederek il ve merkez müdürlüklerimize gitmeden pek çok işlemi gerçekleştirebilirler. Özellikle borçlanma işlemlerini dijital uygulamalarımızı kullanılarak evlerinde veya iş yerlerinde yapmaları büyük bir kolaylık sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Kamu görevlilerinin emeklilik belgelerinin Hizmet Takip Programı (HİTAP) aracılığıyla gönderilmesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Başkan Arat, “Sigortalı sayılan devlet memurlarının emeklilik belgelerinin HİTAP üzerinden SGK’ya gönderilmesi ve ilgililerin emeklilik işlemlerinin de bu bilgi ve belgeler esas alınarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda, gereksiz işlem süreçlerinin oluşmaması için, HİTAP dışında kağıt ortamında elden, posta yoluyla ya da Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) gibi herhangi bir kanaldan, ilk emeklilik belgelerinin gönderilmemesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Kurum Başkanı Kürşad Arat, ayrıca Sigorta Primleri Genel Müdürü Zeki Özdemir’i de makamında ziyaret etti.


Resim Galeri


Video Galeri