25 Kasım 2022 Cuma SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Women-Up Network Toplantıları Şanlıurfa ve Kahramanmaraş İlleriyle Devam Ediyor


Women-Up Network Toplantıları Şanlıurfa ve Kahramanmaraş İlleriyle Devam Ediyor

Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi projesi faydalanıcılarının iş yapabilme kapasitelerini artırmak, pazarlama, marka yönetimi, e-ticaret, konularında bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve birbirileriyle iletişim kurma fırsatını yakalayıp çalışma hayatında birbirlerine destek olarak bir iş ağı oluşturmalarını kurmaları amacıyla düzenlenen Network Toplantılarının ikinci ayağı Şanlıurfa ve Kahramanmaraş illerinde gerçekleştirildi.

Projede kapsamında aylık yükümlülüklerini yerine getiren ve toplantılara katılmaya istekli faydalanıcılar arasından noter çekilişiyle belirlenen 30’ar kadın işverenle gerçekleştirilen Network toplantılarının üçüncsü Şanlıurfa ilinde gerçekleştirildi.

21 Kasım 2022 tarihinde Şanlıurfa’da yapılan toplantı, SGK Şanlıurfa İl Müdürü Nurettin NACAR’ın hoşgeldiniz konuşmasıyla başladı. NACAR konuşmasında; kadınların iş gücü piyasasına katılımının ekonomik kalkınmışlığın bir göstergesi olduğunu ve Women-Up projesi ile bu olguya katkıda bulunmaktan mutlu olduklarını vurguladı. NACAR, bir mali destek projesi olan Women-Up’a Şanlıurfa ilinde gösterilen ilgiden de memnuniyetini ifade etti. Gerçekleştirilecek toplantı sayesinde kadın işverenlerin iş yapma kabiliyetlerinin artırılmasının yanında katılımcılar arasında bir iş ağı kurulmasının da hedeflendiğini söyleyerek, başarı dikelleriyle konuşmasını tamamladı.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet BAŞ’ın sunumuyla devam edilen Şanlıurfa programında, kayıtlı istihdamı arttırmak, büyümek, rekabet avantajı sağlamak ve etkin marka yönetimi başlıklarında faydalanıcılar bilgilendirildi. Farklı markalaşma örneklerinin anlatıldığı sunumda BAŞ kadın işverenlere, iş hayatında herkesin yaptığını yapmanın başarının bir garantisi olmadığını farklılaşmanın da bir avantaj olabileceğini anlattı. BAŞ, sunumu sonunda katılımcıların merak ettikleri konularda gelen soruları yanıtladı.

İkinci sunum Hepsiburada Pazar Yeri Bölge Yöneticisi Güneş KARGAOĞLU’nun sunumuyla devam etti. KARGAOĞLU sunumuna pandemi döneminde değişen satın alma davranışlarını grafiklerle anlattı. E-ticaret hacminin dünyada ve Türkiye’de hızla büyüdüğünü, online alışverişin sokak-cadde mağazacılığını pek çok yönde geride bıraktığını, özellikle küçük işletmeler ve yeni girişimciler önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’da yeni girişimlere yol göstererek rol model olan kadın girişimci Cevahir Asuman YAZMACI idi. YAZMACI, konuşmasına iş hayatına Şanlıurfa’da erkek egemen bir sektör olduğunu ifade ettiği restoran işletmeciliğiyle başladığını anlattı. Bu süreçte kadın olarak birçok zorlukla karşılaştığını ifade ederek “yapacağımız işe inanmamız en önemli gücümüzdür” dedi. Sivil Toplum örgütlerine üye olmanın, ticaret ve iş ağlarına katılmanın önemini vurgulayan YAZMACI “kadın kadının yurdudur” diyerek dayanışmanın önemini anlattı.

Toplu fotoğraf çekimi, katılımcılara sertifika dağıtımı ve öğle yemeğinden sonra Şanlıurfa programı son buldu.

22 Kasım tarihinde Kahramanmaraş ilinde gerçekleştirilen toplantıda hoşgeldiniz konuşmasını SGK Kahramanmaraş İl Müdürü Harun AKBALABAN yaptı. AKBALABAN proje hedeflerini sıraladığı konuşmasında Network toplantılarında değinilen girişimcilik, finansal fırsatlar, e-ticaret, sosyal güvenlik hakları ve yükümlülükleri gibi konularının tüm işverenlerin bilmesi gerektiğini ifade etti.

AKBALABAN’dan sonra kürsüye gelen Prof. Dr. Mehmet BAŞ sunumunda Women-Up dışında en önemli iki teşvik olarak anlattığı Genç Girişimci Desteği ve 5 Puanlık Prim İndirimi teşviğinden de yararlanabileceklerini hatırlattı. Katılımcılara “işletmeni, pazarını, rakiplerini, müşterilerini, tanı, iyi analiz et” uyarılarında bulunan BAŞ, “etkin marka yönetimi nasıl olur? sorusunun cevabını kadın işverenlerle beraber aradı.

Üçüncü konuşmacı olarak sunum yapan Güneş KARGAOĞLU, firma olarak özellikle kadın ve genç girişimlere verdiği desteklerden bahsetti. Komisyon oranlarından, lojistiğe, ürün fotoğraflanmasından maliyet analizine kadar geniş bir içerikte sunum yapan KARGAOĞLU, sunumunu e-ticaretin proje faydalanıcıları için önemli bir fırsat olduğunu anlatarak sözlerine son verdi.

Denizli’de başarılı kadın rol model olarak konuşmacı olan Sema BALCI sunumuna kendi iş hayatından verdiği örneklere doğru iş ortağının bulunmasının önemini anlatarak başladı. Emeğe saygının iş hayatında önemli değerlerden biri olduğunu belirten BALCI, iş hayatının içinde başarılar kadar başarısızlıkların da var olduğunu unutmamalısınız dedi. Kendi tasarım ve konfeksiyon atölyesini kurarken ve işletirken birçok engelli kurduğu doğru iş bağlantılarıyla aştığını vurgularken network’ün önemini anlattı. BALCI; çalışarak, öğrenerek, emek vererek, sabrederek işletmenizi büyütebilirsiniz sadece hayal kurmak yetmez diyerek sunumunu tamamladı.

Toplu fotoğraf çekimi, katılımcılara sertifika dağıtımı ve öğle yemeğinden sonra Kahramanmaraş programı son buldu.


KADINSA İŞVEREN

DESTEK BİZDEN

 

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu

Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü

Mithatpaşa Caddesi No:7 Sıhhiye/Ankara

 

www.sgkkadinistihdaminindesteklenmesi.org

womenup@sgk.gov.tr 

https://linktr.ee/sgkwomenup


Resim Galeri


Video Galeri